torsdag 4 april 2013

Veckomeddelande v. 15


Hej på er!

Hoppas alla har haft ett bra påsklov med mycket påskgodis och vila.

Nu är vi i gång med att barnen får hålla egna lektioner, de är superduktiga J. De planerar och genomför svenska-, engelska-, matte- och idrottslektioner. Först ut var Hampus H som höll i torsdagens idrottslektion. Senare höll Lilly en svenskalektion där alla fick både måla och skriva personbeskrivningar.
Båda lektionerna var lyckade då de var välplanerade, och alla klasskompisar lyssnade och arbetade mycket bra J.
Det är många som vill prova på att vara lärare för en lektion så redan på måndag är det dags för nästa, då är det Tintin och Lilly som ska ha en idrottslektion.
Gå gärna in på klassbloggen och titta på bilder.

www.arbetslagnorr4-6c.blogspot.se

Vad roligt att så många kunde hjälpa till och hämta oss när vi har vår friluftsdag i Trollhättan. Jag kommer att i början på nästa vecka höra av mig till er som erbjudit sig, även mer information kring dagen kommer.

Vi fortsätter med multiplikationstabellen och flera stycken tränar nu på hela tabellen. Kanske det blir dags att dela ut det första ”tabellkörkortet” i veckan. Annars arbetar vi vidare med att läsa av vinklar i matten. I SO har vi påbörjat vårt arbete kring de mest kända Europeiska upptäcksresarna genom tiderna. I engelskan arbetar vi vidare med att kunna beskriva vägen. Veckans kapitel handlar om London.

Nu är det snart dags för utvecklingssamtal, se separat lapp.
Kom ihåg!

Måndag: hemkunskap, idrott
Tisdag: slöjd
Onsdag: biblioteket (glöm inte lånekort).
Torsdag: idrott, matteläxa
Fredag: multiplikationstabellen och engelska läxa, text och ord

 

Hälsningar Marie

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar